« Német gyártmányú műanyag bejárati ajtók széles választéka


Elfogyunk lassan, mint a gyertyaszál…

Beküldte: Beltéri ajtó infó, ekkor: 2012. augusztus 27., hétfő

Pár hete egy tárgyilagos (és szomorú) közlemény jelent meg a hazánkban pár éve még piacvezető faajtó-ablak-gyártó vállalkozás honlapján. A termelés tavalyi leállítása után most a kereskedelmi tevékenység is megszűnik.

A Masonite Magyarország Kft. 2005 decemberében a korábbi BÁNFA Kft és Brewer Kft egyesülésével jött létre. A vállalkozás abban az évben került a kanadai Masonite International Co. 100% tulajdonába.

A tulajdonos 2011. márciusában döntést hozott arról, hogy a kenderes-bánhalmai telephelyen megszűnteti a gyártó tevékenységet és a továbbiakban főként kereskedelmi tevékenységet lát el, valamint székhelyét áthelyezi vecsési telephelyére.

Az elmúlt gazdasági évről készítendő mérleg leadásáig (2012. május 31.) megtörtént a kenderes-bánhalmai telephelyen termelő gyár bezárása. A telephelyen lévő gépek nagy része értékesítésre került az év folyamán.

A vállalkozásnál alkalmazásban állók száma 2011-ben 65 fő, a fenti közlemény megjelenésekor 34 fő volt.

A kereskedelmi tevékenység a július végi készlet erejéig tart.

A cég tulajdonában lévő ingatlanok hasznosításáról még nem született végső döntés.

Tekintve, hogy a cég már nem végez termelő tevékenységet, illetve a kereskedelmi tevékenységét a készleteik kiürítéséig fogja végezni, a jövőre nézve az ingatlanok hasznosítási lehetősége marad. Eladásuk után már az se jöhet számításba. Vagy csak talán valamiféle szolgáltatás?

Vége.

Tóth János, FATÁJ

Szóljon hozzá!

Be kell jelentkezni a hozzászólás írásához