F-line automata küszöbök.

Beküldte: Beltéri ajtó infó, ekkor: 2011. január 18., kedd

Az automata küszöbök felhasználási területe igen széles. Fa, alu, PVC, vagy acél ajtókra is egyszerűen, könnyedén rögzíthető a felhasználási környezethez igazodva, legyen szó akár füstgátló, hanggátló vagy tűzgátló alkalmazásokról. Az automata küszöb működési elve viszonylag egyszerű. Az ajtó becsukásával az ajtólap alsó élébe, egy nútba ültetett gumitömítés
ereszkedik le a padlóra, így a tömítés a padló és a beltéri ajtó között rést zárja le. Ha az ajtót kinyitjuk, a gumitömítés visszahúzódik az ajtólap aljába, lehetővé téve az ajtó zavartalan mozgását. Termékeink természetesen rendelkeznek minden vonatkozó nemzetközi minősítéssel, így megfelelnek a végfelhasználók legszigorúbb elvárásainak is.
Tovább a tejles bejegyzéshez »


Beküldve a(z) beltéri ajtó kategóriába. | Nincsenek hozzászólások »

Biztonsági ajtók a javából

Beküldte: ernesztin, ekkor: 2010. augusztus 5., csütörtök

Biztonsági ajtók a bejárati ajtók egy fajtája. Ezen belül is széles a választék. lásd honlapunkon: biztonsági ajtók
Egyre nagyobb igény mutatkozik a nagyobb biztonságot jelentő, magasabb műszaki tartalmú ajtók iránt.  Kicsit igényesbb, belső térben elhelyezhető, un. társasházi ajtó már 140-150 ezer Ft-tól kapható.
Tovább a tejles bejegyzéshez »


Beküldve a(z) Bejárati ajtó kategóriába. | Nincsenek hozzászólások »

3D pántok, beltéri és bejárati ajtókhoz

Beküldte: Beltéri ajtó infó, ekkor: 2010. május 13., csütörtök


Easy 3 D : nehéz bejárati ajtókhoz

A speciálisan tömörfából készült bejárati ajtók számára kifejlesztett vasalatok 60 kg pántonkénti terhelési és plusz – mínusz 3 mm állítási lehetőséget biztosítanak mindhárom dimenzióban. A hét különböző színben rendelhető, tűzgátló ajtókhoz is használható pánt, IFT Rosenheim minősítéssel rendelkezik az EN1935 normáknak megfelelően. 2009-ben a magyar piaci viszonyokhoz igazodva a cég bevezette az Easy 3D új változatát, mely a dupla tömítéses, bejárati ajtók számára fejlesztettek ki. Az Easy 3D vasalat kényelmesen beállítható az ajtólap csukott állapotában is mindössze egy imbuszkulcs segítségével. A rendszeres karbantartást nem igénylős speciális anyagokból készült pántba épített csapok garantálják a csendes és sima működést. Minőségére a 150 kg-os ajtólappal való tesztelés a garancia. Szimmetrikus kialakításának köszönhetően az Easy 3D ajtópánt egyaránt alkalmazható jobbos és balos, valamint külső tömítéssel rendelkező és anélküli ajtók esetében.

Az ajtók jellegétől függően a pánt fehér, barna, réz, matt króm, matt nikkel, bronz F4 és inox porfestett színekben rendelhető.
Tovább a tejles bejegyzéshez »


Beküldve a(z) Nyílászáró kategóriába. | Nincsenek hozzászólások »

Az ajtók szerepe a lakberendezésben

Beküldte: Beltéri ajtó infó, ekkor: 2010. március 15., hétfő

Az ajtók tekintetében gyakran a legegyszerűbb megoldás a legjobb, de más lehetőségek is kínálkoznak. Az ajtótok és az ajtólap külön életet is élhet.

Az ajtók kettős szerepet töltenek be, egyrészt lehetővé teszik a „közlekedést”, másrészt védik magánéletünket. Ráadásul érdekessé is tehetik a sima, unalmas falakat, ezért sok figyelmet érdemelnek. Az ajtótokkal érdemes kezdeni. Az ajtótok külső részét festhetjük feketére vagy nagyon sötét színűre, így a fehér vagy halvány falakkal, ajtóval és belső tokkal szép kontraszt jön létre. Az ajtókeretet hangsúlyozhatjuk úgy is, hogy sablonnal mintát festünk köré. Kiemelhetjük az ajtónyílást széles, színes festékcsíkkal vagy más festési fogással, például márványozással. Klasszikus hatást kelt, ha széles, többszörösen tagolt, profilozott lécet teszünk az ajtótok fölé, mintha egy felső párkány lenne. Ha az ajtó jellegtelen, érdemes az ajtót és ablakot együtt kezelni. Ha például az ajtót könyvespolcok fogják közre, folytathatjuk a polcokat az ajtó fölött is, a mennyezetig. Ilyenkor fessük azonos színűre a falat, az ajtót és a polcot, vagy használjunk azonos faanyagot a polc és az ajtó esetében.
Tovább a tejles bejegyzéshez »


Beküldve a(z) beltéri ajtó kategóriába. | 2 hozzászólás »

Alumínium ajtók

Beküldte: sbs, ekkor: 2010. március 8., hétfő

Az alumínuim ajtók különleges helyet foglalnak el a nyílászáró piacon. Különleges, mivel egyedülálló minőségük és hőszigetelésük van, természetesen ezzel arányosan magasabb az áruk is, viszont cserébe ezért az elérhető maximális minőséget kapja a vásárló.
Tovább a tejles bejegyzéshez »


Furnérozott, minőségi belső ajtók gyártása!

Beküldte: Szabo Laszlo, ekkor: 2010. február 18., csütörtök

A Pécsi székhelyű Szalafa Kft. igényes, furnérozott belső ajtók gyártásával foglalkozik. A bútorminőségű belső ajtók a fejlett lakáskultúrát jelenítik meg otthonában. A megfelelő belső ajtó kiválasztása hosszútávra határozza meg lakása stílusát, színében és megjelenésében illeszkednie kell a ház belső arculatához.

Az esztétikai megjelenés mellett természetesen a belső ajtónak más fontos funkciókat is el kell látnia. Kívánság szerinti méretben és formában készítjük el Önnek a belső ajtókat! Legyen az egy vagy kétszárnyú, egyenes vagy íves, harmonika vagy tolóajtó,
Tovább a tejles bejegyzéshez »


Beküldve a(z) Nyílászáró kategóriába. | Nincsenek hozzászólások »

Ablak kereskedelem Érden

Beküldte: sbs, ekkor: 2010. január 10., vasárnap

Több mint 12 éve várja vevőit Érden a BÓI Kft. Szakembereink készséggel állnak rendelkezésére, akár csak információkérés, akár komplett árajánlatkérés esetén legyen szó bármilyen nyílászáróról is: ablak, ajtó, bejárati vagy beltéri ajtó

Raktárkészletről árusítunk szabványméretű nyílászárókat, igy azonnal el is viheti az Önnek szükséges ajtót vagy ablakot.Folyamaton akciónknak köszönhetően igen kedvező
Tovább a tejles bejegyzéshez »


Beküldve a(z) Ablak kategóriába. | Nincsenek hozzászólások »

Csak erős idegzetűeknek: bejárati ajtó kontra kisgyermek

Beküldte: Beltéri ajtó infó, ekkor: 2009. december 29., kedd

Erős és megbízható fém, amely távolkeletről indult, sokat hajózott, hánykolódott, de ideért hozzánk és meghódította hazánk társasházi lakóinak jelentős részét! De kár volt!
Tovább a tejles bejegyzéshez »


Beküldve a(z) Bejárati ajtó kategóriába. | 2 hozzászólás »

Fa nyílászárók: beltéri és bejárati ajtó fából

Beküldte: VChris, ekkor: 2009. december 28., hétfő

A fa nyílászárók

A nyílászáró története szinte egyidős a civilizációval, hiszen már őseink is védték lakóhelyüket a bejárat, az ablak elzárásával. Az ősi nyílászárókat – ajtót, ablakot – még inkább idézőjelben lehetne csak nyílászárónak, vagy ajtónak, ablaknak nevezni, azonban ami lényeges: a legősibb nyílászárók is már fából készültek. Az ember azt gondolná, hogy az évezredek, évszázadok elteltével az ősi nyílászáró alapanyag, a fa feledésbe merült. Ez azonban nem így van, olyannyira nem, hogy a mai prémium nyílászáró alapanyaga is a legősibb nyílászáró alapanyag, a fa. Ahogyan a történelem során is a díszes, míves nyílászárók alapanyaga mindig is a fa volt, úgy igaz ez napjainkban is. Egy otthon akkor igazán szép és harmonikus, ha a nyílászárók fából készülnek. A fa által sugárzott harmóniának és szépségnek köszönhetően a nyílászáró éke, dísze lesz az otthonnak hosszú évtizedeken keresztül.
Tovább a tejles bejegyzéshez »


Beküldve a(z) Nyílászáró kategóriába. | Nincsenek hozzászólások »

Spanyol beltéri ajtók forgalmazása, szakszerű utólagos beépítése, gyártói garanciával!

Beküldte: Szabo Laszlo, ekkor: 2009. december 18., péntek

Cégünk megkezdte saját, egyedi gyártású beltéri ajtói mellet, a spanyol Uniarte ajtógyár termékeinek forgalmazását. Spanyol ajtókat megtekinthetik Pécsett ill. Budapesten található bemutató termünkben, ahol szakembereink készséggel állnak az érdeklődök segítségére.

A spanyol beltéri ajtók falc nélküli kivitelben készülnek, többféle profilú utólag beépíthető tok szerkezettel. Az ajtók illeszkednek mind a modern, mind a klasszikus konzervatív stílusú lakásokba. Modern ajtó formái és színei pl: egyszerű furnérozott felület wenge alapanyagból.
Tovább a tejles bejegyzéshez »


Beküldve a(z) beltéri ajtó kategóriába. | 1 hozzászólás »

A fa ajtógyártás folyamatai

Beküldte: magizter, ekkor: 2009. december 16., szerda

Gyalulás

A gépi gyalulás amely biztosítja a lapok és élek merőlegességét és párhuzamosságát. 4 fejes gyalugépen történik a megmunkálás ami biztosítja a fa ajtók tökéletes felületi minőségét.
Tovább a tejles bejegyzéshez »


Beküldve a(z) Nyílászáró kategóriába. | 1 hozzászólás »

Mire jók az automata küszöbök?

Beküldte: Beltéri ajtó infó, ekkor: 2009. december 3., csütörtök

Küszöbök, automata küszöbök

 

A régebbi építésű házaknál, ahol pallótokos beltéri ajtókat építettek be az épületekbe, általában mindenhol keményfa küszöbbel készültek a beltéri ajtók.

A régi keményfa küszöbnek nem csak esztétikai szerepe volt, hanem a teljes tokszerkezettel együtt tartóelemként is funkcionált. A küszöb nem volt más, mint az ajtótok alsó vízszintes összekötő eleme, amelyre azért volt szükség, mert az asztalosműhelyekben előre elkészítették a komplett tokszerkezetet, majd ráakasztották az ajtólapot és így csomagolták be, tárolták, majd szállították a beépítés helyszínére. Ezeket az ajtókat nem asztalosok szerelték be, hanem kőművesek, akik a behelyezést követően körbefalazták. Tehát a küszöbre azért volt nagy szükség, mert mint szerkezeti elem összetartotta az ajtótokot, ameddig az a helyére nem került. A küszöb védelme céljából gyakran alkalmaztak ún. vakküszöböt, amelyre a későbbiek folyamán, a kőművesmunkák végeztével helyezték rá a végleges keményfa küszöböt.
Tovább a tejles bejegyzéshez »


Beküldve a(z) beltéri ajtó kategóriába. | 4 hozzászólás »