F-line automata küszöbök.

Beküldte: Beltéri ajtó infó, ekkor: 2011. január 18., kedd

Az automata küszöbök felhasználási területe igen széles. Fa, alu, PVC, vagy acél ajtókra is egyszerűen, könnyedén rögzíthető a felhasználási környezethez igazodva, legyen szó akár füstgátló, hanggátló vagy tűzgátló alkalmazásokról. Az automata küszöb működési elve viszonylag egyszerű. Az ajtó becsukásával az ajtólap alsó élébe, egy nútba ültetett gumitömítés
ereszkedik le a padlóra, így a tömítés a padló és a beltéri ajtó között rést zárja le. Ha az ajtót kinyitjuk, a gumitömítés visszahúzódik az ajtólap aljába, lehetővé téve az ajtó zavartalan mozgását. Termékeink természetesen rendelkeznek minden vonatkozó nemzetközi minősítéssel, így megfelelnek a végfelhasználók legszigorúbb elvárásainak is.
Tovább a tejles bejegyzéshez »


Beküldve a(z) beltéri ajtó kategóriába. | Nincsenek hozzászólások »

Mire jók az automata küszöbök?

Beküldte: Beltéri ajtó infó, ekkor: 2009. december 3., csütörtök

Küszöbök, automata küszöbök

 

A régebbi építésű házaknál, ahol pallótokos beltéri ajtókat építettek be az épületekbe, általában mindenhol keményfa küszöbbel készültek a beltéri ajtók.

A régi keményfa küszöbnek nem csak esztétikai szerepe volt, hanem a teljes tokszerkezettel együtt tartóelemként is funkcionált. A küszöb nem volt más, mint az ajtótok alsó vízszintes összekötő eleme, amelyre azért volt szükség, mert az asztalosműhelyekben előre elkészítették a komplett tokszerkezetet, majd ráakasztották az ajtólapot és így csomagolták be, tárolták, majd szállították a beépítés helyszínére. Ezeket az ajtókat nem asztalosok szerelték be, hanem kőművesek, akik a behelyezést követően körbefalazták. Tehát a küszöbre azért volt nagy szükség, mert mint szerkezeti elem összetartotta az ajtótokot, ameddig az a helyére nem került. A küszöb védelme céljából gyakran alkalmaztak ún. vakküszöböt, amelyre a későbbiek folyamán, a kőművesmunkák végeztével helyezték rá a végleges keményfa küszöböt.
Tovább a tejles bejegyzéshez »


Beküldve a(z) beltéri ajtó kategóriába. | 4 hozzászólás »