Bemutatkozás

Közös szerkesztésű ajtó-ablak nyílászáró blogkatalógus

Tisztelt Látogató!

Amennyiben Ön ajtót vagy ablakot, kültéri illetve beltéri nyílászárót keres, akkor jó helyen jár! Abban az esetben, ha Ön ajtó-, ablak-, nyílászárógyártó vagy -értékesítő, valamint ha a gyártóknak vagy értékesítőknek újdonsággal tud szolgálni, kérem, olvassa el a cikkírás és az oldalon lévő megjelenés feltételeit! Előre is köszönöm!

Azoknak a Látogatóinknak, akik nyílászáró vásárlása előtt álnak, megpróbálunk segítséget nyújtani az építőipar e szegmensének talán bonyolultnak tűnő útvesztőjében!

Milyen kültéri nyílászárót vásároljunk, közvetlenül a gyártótól vagy kereskedőtől, fából vagy műanyagból, netán fémből, esetleg alufátból vagy alumíniumból? Ezek mind-mind nehéz kérdések! Döntésünk egy adott termék mellett hosszú távon határozzák meg házunk vagy lakásunk esztétika megjelenését és hőszigetelését egyaránt.

Vajon mennyi ideig bírják az UV sugárzást a műanyag ablakok, és vajon meddig maradnak szépek a modern vizes bázisú fafelület-kezelő anyagokkal bevont fa ablakok, ajtók, és erkélyajtók? Hossztoldott fa alapanyagból vagy hossztoldás-mentesből készüljön, luc- vagy borovi fenyőből? Legyen az ablak esetleg valamilyen trópusi fából, vagy európai keményfából? Milyen üveget válasszak kültéri nyílászáróimba, milyen bevonattal, és milyen gázzal legyen töltve, valamint megéri-e egyáltalán a plusz ráfordítást. Oldjam meg én magam az üvegezést, beépítést? Mikor kell beépíteni az ablakokat és mikor kell megrendelnem az építkezés, felújítás során, hogy időben elkészüljenek, rendelkezésemre álljanak?

A beltéri ajtóknál, nyílászáróknál is hatalmas a választék, nagyon sok profi kereskedő cég jobbnál jobb ajánlataival és kecsegtető áraival találkozhatunk. Hazai ajtógyártó cégek egyedi kis- és nagyszériás termékei mellett Európából exportált, főleg német, spanyol, szlovén és cseh gyártók ajtói jelennek meg a piacon. Tömörfa beltéri ajtók, furnérozott beltéri ajtók, különböző fólia vagy laminált bevonatú beltéri ajtók adják a választékot. Vajon melyik bevonat milyen esztétikai és minőségi jellemzőkkel rendelkezik? Az egyedi méretre gyártás valóban egyedi méretre történik? Sajnos a mai magyar építőipar még mindig nem tart ott, hogy a 90/210-es névleges méretű ajtónak a falnyílás mérete állandó legyen, nem beszélve a sok átalakításról, felújításról, ahol számos sajátosságot kell figyelembe venni és esztétikusan megoldani. A főfalba való tokok egy darabból vannak-e, vagy két normál válaszfal méretű tokból vannak összeforgatva? A felülvilágító- vagy tolóajtó hogyan van kivitelezve? Mekkora a választék színben, alapanyagban? Az ajtók utólag beépíthető tokokkal készülnek és állíthatóak a falvastagságához? Nem utolsó sorban rendelkezik-e a gyártó vagy a kereskedő valamilyen minősítéssel a termékre vagy a szolgáltatásra, és mennyi ideig tart a garancia?

Nagy kérdés, illetve jogos vásárlói igény, hogy egy helyen lehessen megvásárolni, megrendelni minden nyílászárót, legyen az kültéri, illetve beltéri ajtó vagy ablak. Létezik-e ilyen gyártó vagy kereskedő, aki a számunkra minden téren megfelelő minőséget nyújtja? Van-e olyan gyártó vagy kereskedő, aki mindenben profi? Vajon eljutott-e odáig a mai modern faipar, hogy egy minőségi terméket csak az erre specializálódott gyártóüzem tud megfelelő módon elkészíteni?

Erre és hasonló kérdésekre próbál segítséget nyújtani ez az oldal. Kérjük Önt, hogy amennyiben bármilyen ilyen jellegű véleménye, kérdése, észrevétele merül fel, írja meg nekünk, hiszen blogunk pont ebből a célból jött létre! Igyekszünk választ adni a felmerülő problémákra úgy, hogy a megfelelő platformokat hozzuk össze, esetleg egy adott témát több oldalról is körbejárunk, megbeszélés tárgyává tesszük, így kerülve közel az optimális megoldáshoz.