« Fafajok: Tölgy, Éger, Cseresznye, Hárs, Dió
Biztonsági ajtók a javából »


3D pántok, beltéri és bejárati ajtókhoz

Beküldte: Beltéri ajtó infó, ekkor: 2010. május 13., csütörtök


Easy 3 D : nehéz bejárati ajtókhoz

A speciálisan tömörfából készült bejárati ajtók számára kifejlesztett vasalatok 60 kg pántonkénti terhelési és plusz – mínusz 3 mm állítási lehetőséget biztosítanak mindhárom dimenzióban. A hét különböző színben rendelhető, tűzgátló ajtókhoz is használható pánt, IFT Rosenheim minősítéssel rendelkezik az EN1935 normáknak megfelelően. 2009-ben a magyar piaci viszonyokhoz igazodva a cég bevezette az Easy 3D új változatát, mely a dupla tömítéses, bejárati ajtók számára fejlesztettek ki. Az Easy 3D vasalat kényelmesen beállítható az ajtólap csukott állapotában is mindössze egy imbuszkulcs segítségével. A rendszeres karbantartást nem igénylős speciális anyagokból készült pántba épített csapok garantálják a csendes és sima működést. Minőségére a 150 kg-os ajtólappal való tesztelés a garancia. Szimmetrikus kialakításának köszönhetően az Easy 3D ajtópánt egyaránt alkalmazható jobbos és balos, valamint külső tömítéssel rendelkező és anélküli ajtók esetében.

Az ajtók jellegétől függően a pánt fehér, barna, réz, matt króm, matt nikkel, bronz F4 és inox porfestett színekben rendelhető.

3D ajtópánt

3D ajtópánt

Dynamic 3D : univerzális pánt eurofalcos ajtókhoz

A Dynamic 3D vasalat a megoldás azon ajtógyártók részére, akik egy univerzális pántot keresnek az Euro profillal rendelkező termékeikhez. A pánt mind bejárati, nimd beltéri ajtókhoz használható és PVC-U alumínium, valamint fa alapanyagú ablakokhoz egyaránt alkalmazható. A Dynamic 3D 3 dimenzióban állítható : oldal irányban plusz – mínusz 2 mm, magasságban plusz – mínusz 4 mm és ráütődés plusz – mínusz 1 mm. Mint az összes SFS intec vasalat esetében, ezt a pántot is minimum 200 000 nyitással tesztelték, 140 kg tömegű ajtóval, ezzel is bizonyítva termékeik megszokott magas minőségét. A porfestett és különböző fémes bevonatokkal ellátott Dynamic 3D vasalat széles választékban és kitűnő minőségének köszönhetően növeli a nyílászárók hozzáadott értékét.

Cab-R 3D : az állítható designpánt

A  falc nélküli, 40-45 mm vastagságú beltéri ajtókhoz kifejlesztett rejtett pánt szerelése és beállítása rendkívül egyszerű. A pánt szárnyrésze egy marást követően könnyen felszerelhető, a tokrész rögzítése marással vagy anélkül is alkalmazható. A vasalt diszkrét kialakítása rendkívül esztétikus megjelenést biztosít az ajtó számára. A Cab-R 3D vasalat egyetlen imbuszkulcs segítségével mind a 3 dimenzióban állítható: magasság . plusz – mínusz 3 mm, oldalirány plusz – mínusz 1,5 mm, ráütőbés plusz – mínusz 2 mm. A pánt kialakítása biztosítja, hogy a tok megfordítható, valamint a pánt jobbos és balos ajtóhoz is felszerelhető legyen, réz és matt króm felületben rendelhető. Mint az összes SFS intec vasalat esetében, ezt a pántot is minimum 200 000 nyitási próbával tesztelték, 80 kg tömegű ajtóval.

Önzáró ajtópánt rendszer

Az önzáró rendszer kifejlesztésénél figyelembe vették az építészek és ajtógyártók technikai és esztétikai kívánalmait. Az önzáró rendszer automatikusan húzza be az ajtót zárt helyzetbe, a pántba integrált önzáró mechanizmusoknak köszönhetően, és széles felhasználási lehetőségeket biztosítva, kétféle kialakítású, falcos és falc nélküli ajtókhoz is kínál alternatívát. A rendszer két darab állítható pántból és egy darab önzáró rendszerrel ellátott – általában középen alkalmazott – pántból áll. A vasalatot 100 000 nyitásra, 60 kg-os ajtóval tesztelték és megfelelő kivitelű ajtóval 30 perces tűzállóságot biztosít.

Esztétikus, egyszerű szerelés és beállítás

Az új rejtett pánt kifejlesztésénél az SFS intec szem előtt tartotta a kedvező előállítási költséget, és a könnyű szerelhetőséget, és a jobbos és balos ajtóhoz egyaránt használható univerzalitást. A pánt beállítását beépített ajtón is elvégezhetjük egy imbuszkulcs segítségével. Oldalirányba plusz – mínusz 3 mm-ig, a ráütődés plusz – mínusz 1,5 mm-ig állítható. A forgási alátámasztást egy speciális csap biztosítja, mely sima és halk működést, valamint karbantartásmentes használatot garantál és nem igényel időszakos javítást sem. Az SFS intec egy teljes rendszert kínál, melynek része az ajtópánt, a különböző színekben elérhető és a a tok belső részére szerelhető takarósapkák és a marósablon. A Cir új rejtett pánt műszakilag rendkívül begbízható, 70 kg súlyú ajtóval 200 000 nyitással tesztelték.

Cab-R : 180-as nyitási szög és esztétika

A pánt kialakításakor már a tervezésnél is figyelembe vették, hogy könnyen és gazdaságosan alkalmazható terméket fejlesszenek ki, mely alkalmas legyen jobbos és balos ajtókhoz egyaránt. Az ajtólap – beállításokat akár beépített állapotban egy imbuszkulcs segítségével elvégezhetik. A Cab-R oldalirányban plusz – mínusz 3 mm-ig könnyedén állítható a pánt szárnyrészén, a ráütődést pedig a tokrészen végezhetjük el plusz – mínusz 1,5mm-ig.

A forgási alátámasztást két csap biztosítja, melyek sima és halk működést, valamint karbantartásmentes használatot garantálnak, továbbá nem igényelnek időszakos javítást sem. Az SFS intec ennél  a típusnál is egy teljes rendszert kínál, melynek része az ajtópánt, a különböző színekben elérhető és a tok belső részére szerelhető takarósapkák és a marósablon. A műszakilag rendkívül megbízható, új designpántot 70 kg súlyú ajtóval szintén 200 000 nyitással tesztelték.

A termékek megtalálhatóak az  SFS intec Kft. kínálatában.

Szóljon hozzá!

Be kell jelentkezni a hozzászólás írásához